COCCHI meistarklase

COCCHI Vermuti

Giulio Cocchi bija jauns un radošs konditors no Florences, kas 19. gadsimta beigās pārcēlās uz Asti, Itālijas pilsētu ziemeļrietumos netālu no Turīnas, kur radīja slaveno Cocchi vermutu. Cocchi bija labi pazīstams zīmols Belle Epoque laikā. Cocchi vārds un produkti drīz kļuva slaveni visā pasaulē. Visu Cocchi produktu pamatā ir vīns, kas radīts pēc senām receptēm, kuru formulas radījis pats Cocchi.

COCCHI STORICO ir itāļu saldais vermuts, kas radīts pirms simtiem gadu pēc Giulio Cocchi receptes. Tas nāk no Torino reģiona un atpazīstams kā augstākās klases vermuts. Tā aromātā jūtamas citrusaugļu, karameles, vaniļas notis, bet garšā – kakao un rūgtā apelsīna miziņas nianses. Šo vermutu izvēlas pasaules labākie bāri un lielākie vermutu pazinēji. Ilgstoša, saldena pēcgarša ar patīkamām, rūgtenām niansēm. Pasniegt atdzesētu ar ledu vai kokteiļos (no Negori līdz Manhatan).

COCCHI AMARO DOPO TEATRO ir rets “vakara vermuts”, kas nosaukts par “Pēc teātra” vermutu Pjemontiešu tradīcijas dēļ vakarā izdzert nelielu tasi svaiga vermuta kopā ar citrona miziņu. Šis vermuts radīts pirms simtiem gadu pēc Giulio Cocchi receptes. Tā aromātā jūtamas vībotnes un rabarbera notis, bet garšā – kakao un rūgtā apelsīna miziņas nianses. Barolo Chinato vīna pievienošana piešķir maigus akcentus un vēl pilnīgāku Cocchi stilu. Ilgstoša pēcgarša ar patīkamām, rūgtenām niansēm. Pasniegt atdzesētu ar ledu vai kokteiļos gan kā aperitīvu, gan pēc maltītes.

Meistarklase ar zīmola pārstāvi

Sadarbībā ar Latvijas Bārmeņu Federāciju, aicinājām un iepazīstinājām Latvijas bārmeņus ar slaveno itāļu vermuta ražotāju Cocchi 1891. Izzinājām tā vēsturi, izcilās kvalitātes produktus un no tiem gatavotus atsvaidzinošus kokteiļus.

Meistarklasi vadīja COCCHI zīmola vēstnieks Eiropā Frančesko Bigo. Kokteiļus gatavoja TridensLV zīmolu vēstnieks Mārtiņš Rozenvalds. Paldies visiem, kas piedalījās!